Veiligheid

Duizenden singles hebben via onze site een gelukkige relatie gevonden. Wij willen voor jou ook hetzelfde en we willen dat alles op een aangename manier verloopt maar we zijn ook bekommerd om je veiligheid. We maken een grote inspanning om voor jou een veilige omgeving te creŽren waarin je datgene kunt vinden waarnaar je zoekt. Je hoeft gewoon maar deze eenvoudige en vanzelfsprekende tips te volgen om het meeste te halen uit DatingBuzz Nederland.

Veiligheidstips voor on-line (en off-line) daten

Wij verifiŽren alle profielen en foto's, zorgen ervoor dat je berichten veilig en vertrouwelijk blijven, en geven je de mogelijk om berichten te sturen en te ontvangen zonder je echte identiteit te moeten prijsgeven. Maar om veilig te daten dien je zelf ook een aantal dingen te doen.

1. Kies een gebruikersnaam die geen persoonlijke gegevens bevat

Een gebruikersnaam die te kort bij jouw echte naam aansluit zal door ons team aangepast worden. (lees ons privacybeleid hier na). Denk er ook aan dat seksueel getinte, provocerende of controversiŽle gebruikersnamen de verkeerde soort aandacht kunnen trekken.

2. Blijf een beetje mysterieus...

Geef niet al je persoonlijke gegevens in de eerste berichten die je stuurt. Geef je voornaam maar nog niet je achternaam. Vertel iemand in welke branche je werkt maar geef niet de naam van je werkgever.

Geef niet te snel je Facebook of Twitter adres en indien je de conversatie per e-mail verder wil zetten overweeg dan om een apart e-mail adres te creŽren waar je achternaam naam niet in staat.

3. Beslis zelf wat je wel en niet wil

Een van de voordelen van online dating is dat je zelf kan bepalen hoe snel je verder gaat. Voel je dus nooit onder druk gezet om telefonisch contact of een ontmoeting te hebben. Als iemand zijn/haar persoonlijke details geeft, wil dat niet zeggen dat jij dat ook moet doen. Geef enkel je persoonlijke gegevens (zoals je volledige naam, telefoonnummer, email adres of werkgever) vrij als je dat zelf echt wilt.

4. Gebruik de "Hem/Haar blokkeren" functie

Een van de hulpmiddelen die je hebt op DatingBuzz Nederland om zelf te bepalen wat je wil is de "Blokkeren" optie: indien je wenst dat iemand jou geen berichten meer kan zenden op DatingBuzz Nederland dan kun je op "Hem/Haar blokkeren" klikken op hun profiel en dan zul je nooit meer iets te horen krijgen van dat lid.

5. Stuur nooit, NOOIT geld aan iemand

Je zou toch ook geen geld geven aan iemand die je nog maar net hebt ontmoet in een bar of in een winkel? Wel, op het Internet gelden dezelfde regels: indien iemand jou om geld vraagt dan zit die persoon in de fout! Indien zoiets zou gebeuren, meld het ons dan onmiddellijk!

6. Misdraagt iemand zich op de site? Meld dat dan aan ons!

Indien het gedrag van een bepaald lid je verontrust of indien iemand zich gewoonweg misdraagt, laat dat dan weten aans ons support team. Je kan daarvoor op "Meld misbruik" klikken op iemands profiel. Alle klachten worden strikt vertrouwelijk behandeld. Als resultaat daarvan kan bv. het profiel van het lid dat zich misdraagt op non actief gezet worden of indien nodig zelfs verwijderd worden.

7. Vertrouw op je innerlijke intuÔtie

De hoofdregel bij het daten via het Internet (en trouwens ook daarbuiten) is zeer eenvoudig: luister naar je gevoel! Indien er iets fout aanvoelt of indien je je plots ongemakkelijk of bedreigd voelt, ga dan weg van die situatie. Vertrouw op je innerlijke intuÔtie.

Geef je hart de vrije loop - maar NIET je centjes

De meeste leden van DatingBuzz Nederland zijn net zoals jij: zij hopen om iemand speciaal te vinden en om een echt goede connectie te maken; maar net zoals overal in het leven kan er af en toe een rotte appel in de korf liggen die erop uit is om een goedhartig persoon op te lichten. Wij doen hier bij DatingBuzz Nederland ons uiterste best om dat soort individuen te vinden, te verwijderen en het hen moeilijk te maken om opnieuw lid worden. Bedriegers zijn professionele criminelen en zijn erg handig in het verbergen van hun sporen. Ze sturen vaak snel aan om het gesprek verder te zetten via een sociale netwerk app (bijv. Snapchat, Instagram enz.), maar je kan zeker zijn dat je met een oplichter te maken hebt wanneer ze met een van de volgende twee manieren proberen om je geld afhandig te maken:

1. Het bedrog met de reiskosten

Indien iemand (vaak al heel snel) zou beweren dat je zijn of haar grote liefde bent en je dan zou vertellen dat jullie grote geluk nog slechts wordt gescheiden door enkele landsgrenzen: "Zou het niet mooi zijn om ons te kunnen ontmoeten en onze liefde te testen?" zegt de bedrieger dan tegen jou. Maar helaas: hij of zij heeft niet genoeg geld om de reis te betalen. Daar moet jij dan voor opdraaien: de grote liefde is toch wel enkele duizendjes waard, of niet soms? Maar wanneer het geld dan eenmaal overgemaakt is dan verdwijnt de bedrieger met de noorderzon.

2. Het verdrietig verhaal

Hier bestaan meer versies van dan van een tv-drama, allerlei ramp- en ongeluksverhalen en vaak zeer gedetailleerd. Soms zelfs wat tť gedetailleerd. Soms is het een ziek familielid dat dringend een dure operatie nodig heeft. Nog vaker gaat het om een verdrietig verhaal over teleurstelling in de liefde en verdwenen hoop. Of om een job die op een mystieuze manier verloren is zodat zij nu zonder geld zouden zitten om hun huishuur te betalen of zelfs om eten te kopen. En zij vinden altijd wel een goede reden waarvoor zij het geld cash moeten ontvangen.

DE GOUDEN REGEL: STUUR NOOIT OF TE NIMMER GELD - ABSOLUUT NOOIT! - HOE EERLIJK HET VERZOEK OOK ZOU KLINKEN!

Neem onmiddellijk contact op met ons om verdacht gedrag te melden! Wij zullen dan de activiteit van het lid in kwestie bekijken en jou naargelang adviseren.

Eerste afspraak: wat doen en wat niet doen

Eerste afspraakjes kunnen geweldig zijn - al de verwachtingen, de vlinders en de spanning om iemand te ontmoeten waarmee het klikte op DatingBuzz Nederland. Hoe leuk het ook is om de volgende stap te nemen, gebruik altijd je gezond verstand en sla goede raad nooit in de wind.

1. Ontmoet mekaar op een openbare plaats

Iemand uitnodigen voor een intiem gourmet dinertje bij kaarslicht bij jou thuis kan misschien indruk maken maar het is altijd veel beter om andere mensen om je heen te hebben bij een eerste afspraak. Maak je eerste afspraak dus op een openbare plaats.

2. Hou je eerste afspraak kort (met eventueel de optie om hem te verlengen).

Probeer je eerste afspraakje kort te houden. Op die manier kun je gemakkelijk en snel weg indien je in de gaten krijgt dat die persoon niks voor jou is.

Een afspraakje om samen gewoon ergens een kopje koffie te gaan drinken is altijd een goed idee (en indien je afspraak mee mocht vallen dan kun je nog altijd beslissen om wat langer te blijven of om samen iets gaan eten).

3. Laat een vriend je opbellen

Zorg ervoor dat er altijd tenimnste 1 persoon uit je omgeving weet waar je naartoe gaat, met wie je afgesproken bent en hoe lang de afspraak naar verwachting zal duren.

Regel eventueel dat een vriend of een familielid je opbelt via je mobiele telefoon na het eerste half uurtje: indien de afspraak niet zo goed mocht verlopen dan kun je die oproep dan altijd als excuse gebruiken om hem snel te beŽindigen.

4. Wees zelfstandig

Zorg ervoor dat je zelf voor je vervoer hebt gezorgd bij een eerste afspraak. Op die manier zul je je nooit verplicht voelen om een lift aan te nemen voor de heen- of de terugweg.

5. Geef je persoonlijke gegevens niet te snel weg

Zelfs wanneer je iemand voor het eerst persoonlijk ontmoet, geef dan nog niet al je contactgegevens of alle informatie over je leven. Indien de afspraak goed gaat zal er daarna nog tijd genoeg zijn om dat allemaal te vertellen.

6. Neem altijd en overal je mobiele telefoon mee

Neem altijd je mobiele telefoon mee, zorg ervoor dat hij goed opgeladen is en dat je een nummer kent voor noodgevallen... just in case.

7. Hou je zaken goed in de gaten

Laat je drankje nooit alleen staan en hou altijd je tas enz bij je - zelfs wanneer je maar eventjes naar de wc gaat.

8. Wanneer je afstanden moet overbruggen

Indien je ver van huis afspreekt (bv in een andere stad) zorg dan zelf voor je accomodatie (bv bij een vriend of familielid) en vertel niets over de juiste locatie aan de persoon waarmee je bent afgesproken. Indien je geen accomodatie kan regelen voor die dag, stel de eerste afspraak dan liever uit of vraag aan de andere persoon om zelf te reizen naar jouw woonplaats.

9. Het is OK om voorzichtig te zijn

Dit is gewoon een zaak van gezond verstand. Het is je recht om je altijd veilig en zeker te voelen in eender welke sociale omgeving; laat je dus niet onder druk zetten om iets te doen waarbij je je kwetsbaar of ongemakkelijk voelt.