Gezien worden

3 maart 2010

Het draait allemaal om gezien worden! Hier een aantal tips om het beste te halen uit online flirten of daten:

Jouw profiel
Als je op stap gaat in de hoop iemand interessant te ontmoeten, dan zorg je er toch ook voor dat je je van je beste kant laat zien? Hetzelfde geldt voor je online profiel.

Het belang van "de eerste indruk" is online nog groter dan elders: je krijgt soms maar een paar seconden om de juiste indruk te geven. Neem dus voldoende tijd om het goed te doen. Wees bovenal eerlijk. Als je beweert Arnie te zijn in The Terminator maar eerder zou kunnen doorgaan voor Mr Bean, dan zal het daten geen vliegende start nemen.

Een aantal basisregels:

Je gebruikersnaam en profielhoofding
Kies een naam die iets over jou vertelt of die weergeeft welk persoonstype je zoekt. Als je jezelf JacuzziBabe noemt, verwacht je dan aan honderden berichten van mannen die ničt geīnteresseerd zijn in 2.4 kinderen, een hond en familiewagen. Perfecte naam wel, als je zelf enkel op zoek bent naar wat sprankelend plezier.

De inhoud van je profiel
Hoewel je de meeste vragen onbeantwoord kān laten, doe je dat toch best niet te vaak. Misschien beantwoord je bepaalde vragen liever niet (zoals bijv. religie), maar wanneer je ook algemene vragen openlaat (kleur van je ogen bijv.), dan ziet je profiel er al gauw flauw uit. Neem ook wat tijd om je profieltekst op te stellen. We kunnen niet allemaal Oscar Wilde zijn, maar een aantal goed doordachte regels helpen jou al een eind op weg om opgemerkt te worden.

Foto's
Het is een feit: profielen met foto's krijgen veel meer aandacht. Kies heldere en duidelijke foto's. Om verwarring te vermijden, gebruik je best foto's waarop enkel jij staat afgebeeld. Op die manier respecteer je ook de privacy van familie en vrienden, die misschien liever niet online gepubliceerd willen worden.

Breng je profiel up-to-date
Krijg je niet de aandacht of de reacties die je zou willen? Bekijk je profiel regelmatig opnieuw en verander af en toe een aantal dingen. Hou het fris!

Een aantal simpele ideeën die jou kunnen helpen met een vliegende start....